Velkommen til Livsgledestedet - og takk for at du stakk innom. Her rår det positive (og av og til det som er vanskelig). Jeg har tanker om så mye, men mest om alt som skaper glede i sjel og sinn, de optimistiske, lyse tankene, som mange ganger har reddet meg fra å gå under. Ikke tro at jeg bare har opplevd medgang, men jeg har snudd motgangen til lærdom. Det er på en måte den som har gjort meg til den jeg er. Ellers blir det vakre omgivelser, godord til familie og venner og alt som ellers forskjønner livet.En stund siden jeg var innom her nå.....mye har skjedd og det begynner å bli en ramme rundt mitt framtidige liv.Det er mange prosjekter på gang, både når det gjelder kreativitet, og nytt bosted, som er basisen i mitt liv for at kreativiteten kan blomstre.Etterhvert som ting faller på plass vil det bli skrevet om alt dette, følg med her, her og her.

torsdag 7. juli 2011

Livsveven


Jeg fokuserer sterkt på livsgleden, optimismen, det positive, om det å tenke på de gode tingene. 
Dette høres fint og flott ut, sier mange, men kan det ikke bli for mye av det gode ?
Jeg har stor forståelse for denne vinklingen, at ikke alle mennesker er i en slik livssituasjon at de klarer å se noen glede.

Min livsglede kan ikke eksistere uten å ha vært i skyggenes dal, uten å ha opplevd sterk sorg og smerte. Min glede vandrer alltid sammen med det triste, men dermed kan jeg jo også snu på det og si at det vonde alltid vandrer sammen med det gode, det er sorgtung glede og gledesfylt sorg.

Jeg hadde aldri klart å reise meg uten tro på livsgleden, uten et lys bak skyene, når jeg tumler ut av tunnelen. For meg er dette ren medisin, og etter som jeg har gått på denne veien har jeg jo opplevd at det gjør noe med meg, som menneske, som medmenneske.

Så jeg vil si til alle som har tungt å bære, akkurat nå, dette sekundet, prøv et lite øyeblikk å tenk på noe som gjør deg glad. Start med et godt minne, eller en blomst......det må da være vakkert for alle, det trenger ikke være vidløftige tanker, bare et lite spor. Kjenn hva det gjør med deg, kanskje har du lyst til å se en ny blomst akkurat i dag ? Prøv å få gjort det, kanskje har du da fulgt et annet spor ?

Så fint.......kanskje en sånn opplevelse en gang i uka ? Er det uoppnåelig ? Kanskje en gang i måneden da ?
Og kanskje har du nettopp en livsgledeperson i din nærhet, kanskje du kan spørre om litt hjelp ?

En gang i livet skulle jeg klare meg helt alene, helt til skallet sprakk og jeg lå der, såret og handlingslammet. Da innså jeg at jeg ikke hadde noe valg, jeg måtte gå den for meg lange og tornete veien og fortelle noen andre om hvordan jeg hadde det. Og sakte, men sikkert skjedde det en snuoperasjon i hodet mitt.

Og jeg kunne starte på ferden mot livsgleden.......og her er jeg.

2 kommentarer:

  1. Så fint, jeg synes også vi har mye og glede oss over. Ønsker deg en god dag. :))

    SvarSlett
  2. Det var kloke ord. Og helt sant er det jo også. :)

    SvarSlett