Velkommen til Livsgledestedet - og takk for at du stakk innom. Her rår det positive (og av og til det som er vanskelig). Jeg har tanker om så mye, men mest om alt som skaper glede i sjel og sinn, de optimistiske, lyse tankene, som mange ganger har reddet meg fra å gå under. Ikke tro at jeg bare har opplevd medgang, men jeg har snudd motgangen til lærdom. Det er på en måte den som har gjort meg til den jeg er. Ellers blir det vakre omgivelser, godord til familie og venner og alt som ellers forskjønner livet.En stund siden jeg var innom her nå.....mye har skjedd og det begynner å bli en ramme rundt mitt framtidige liv.Det er mange prosjekter på gang, både når det gjelder kreativitet, og nytt bosted, som er basisen i mitt liv for at kreativiteten kan blomstre.Etterhvert som ting faller på plass vil det bli skrevet om alt dette, følg med her, her og her.

søndag 4. april 2010

Prosjekt Åsmund Sveen - Dypdykk i en var sjel


Hvor glemt kan en forfatter bli ?

Veldig glemt er jeg redd.....Det har jeg oppdaget når det gjelder Åsmund Sveen, den store forfatteren fra Elverum i sin tid, regnet som en av de store i Norge hva gjaldt innhold, form og språk.

Mitt første møte, eller antydning til møte, skjedde på begynnelsen av 80-tallet. Min interesse for folkemusikk hadde blitt vekket, og jeg hadde fått det for meg at jeg skulle delta på Landskappleik, og at jeg måtte finne materiale fra Elverumstraktene. Det var da jeg hørte Eli Storbekken synge "Anne på Buen" på radio, med tekst av Åsmund Sveen fra Elverum. Teksten var fin, det var noe med den som ga mening.

Men mitt første ordentlige møte var da jeg åpnet boka "Andletet" og leste teksten til "Vaken og ventande", med en tekst som var så overveldende, så velskrevet, og med rytme og enderim, og bruk av bokstavrim på en meget elegant måte. Og så innholdet, hva som skjer når vårens krefter bryter fram både i naturen og i vårt indre, for en skapelsesberetning, for en skildring av naturkreftene. Umiddelbart dukket en melodi opp i hodet, den første melodien jeg noensinne har skrevet.

Dette var i 2002, og svangerskapet har vart i 8 år. Barnets vekst har bestått i tilførsel av mere næring i form av flere melodier, et meget hyggelig vennskap med Snefrid og Ragnar i Kultursalongen, og et egnet sted til framføring. Derfor er det ekstra hyggelig at Snefrid og Ragnar nå har kastet seg rundt og laget markering i forbindelse med at Åsmund Sveen ville fylt 100 år 28. april, jeg synes det er så utrolig flott å få være med å bidra, og hylle en forfatter som har så til de grader plass i mitt hjerte.

Jeg kommer med mere informasjon om den videre jobbingen.....det er ennå 3 uker til opptreden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar